Skip to content

Moet je een huis kopen via een makelaar?

een huis kopen via een makelaar

Moet je een huis kopen via een makelaar?

Er zijn enkele gevallen waarin het verkopen van een huis zonder een vastgoedprofessional volkomen logisch kan zijn. Misschien bent u een starter die voor het eerst een huis koopt, of bent u een ervaren vastgoedprofessional die onlangs met pensioen is gegaan en uw huis zelf verkoopt. Misschien heeft u een vertrouwde vriend of familielid die ook een gediplomeerd makelaar is, of een voormalig makelaar. Misschien koopt u het huis van een naast familielid of vriend die u volledig vertrouwt.

Het maakt niet uit waarom je het overweegt, als je van plan bent het zelf te doen, moet je weten waar je aan begint. Makelaars maken hun honoraria van de verkopers van huizen, niet van kopers bezoek de site. Ze hebben verschillende prikkels om kopers te overtuigen om op de stippellijn te tekenen, zoals lagere sluitingskosten, kredietgaranties en meer. Kopers moeten meestal alle sluitingskosten vooraf betalen, wat erg moeilijk kan zijn voor mensen met een krap budget. De garantie van een makelaar, hoewel aantrekkelijk in theorie, is bijna nooit het papier waard waarop het is gedrukt zonder inspectie.

Aan de andere kant is het niet onmogelijk om zelf een huis succesvol te verkopen. Er zijn veel voorbeelden van mensen die daar goed van hebben kunnen leven, hetzij door alleen te werken of met een team van kopers en verkopers, of door samen te werken met een marketingbedrijf. Het kost wat werk, maar het kan worden gedaan, en het stelt de koper in staat om het meeste uit zijn huis te halen, of het nu een ouder huis in een executie is, of een huis dat onlangs te koop is aangeboden.

Informatie over dit onderwerp: http://openmakelaars.nl/

Published inWoningen